Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή στα 90 του ο θρυλικός παγωτατζής του Ηρακλείου, Μ. Παπαμόρος

Μια θρυλική μορφή της περιοχής της Αγίας Τριάδας, ο “Παπαμόρος ο παγωτατζής”, έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 90 του. Ο Μανώλης Παπαμόρος,, όπως και ο πατέρας του, ήταν συνώνυμο του χύμα παγωτού που διέθεταν για την πιτσιρικαρία (και όχι μόνο) επί πολλές δεκαετίες στο Ηράκλειο.

Αρχικά ο πατέρας του, ιδρυτής του περίφημου εργαστηρίου Παπαμόρου για παγωτά αλλά και για τυρόπιτες, σπανακόπιτες και σάμαλι τον χειμώνα, ήταν η αγαπημένη φιγούρα στην περιοχή. Το εργαστήριο ήταν απέναντι από το 3ο δημοτικό σχολείο και τον ναό της Αγίας Τριάδας. Ο πρώτος Παπαμόρος είχε δημιουργήσει ένα κινητό ψυγείο πάγου για το χύμα παγωτό. Ήταν το πασίγνωστο αεροπλανάκι του Παπαμόρου (φωτογραφία Γ. Αγιομυργιαννάκη, στο σημείο της λεωφόρου Καλοκαιρινού που ήταν το καφεκοπτείο Πορταλάκη, απέναντι από το ξενοδοχείο “Ηράκλειον”) 

Ο Μανόλης Παπαμόρος ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του. Εκείνος έβαλε σε ένα ποδήλατο ένα ψυγείο με το παγωτό και γύριζε την περιοχή.

Η κηδεία του Μανώλη Παπαμόρου θα γίνει αύριο Τρίτη στις 2 μμ από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο νέο Νεκροταφείο Ηρακλείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί